Ouders

De juiste aanpak voor jouw kind

Je wil als ouder het beste voor je kind…

Wil jij ook graag dat je kind zich goed voelt in zijn vel en kan doen wat bij zijn ontwikkeling past? 

Is jouw kind ook een beetje ‘anders’. Zie je dit zelf of krijg je commentaar van anderen op de manier waarop je kind zich gedraagt, hoe jij met je kind omgaat of op hoe het zich ontwikkelt? 

Wij helpen jou en je kind ook graag ontdekken hoe je kind leert, welke prikkels het daarvoor nodig heeft of hoe het met prikkels kan omgaan die het moeilijk verwerkt. 

Er zijn ook therapeuten die jouw kind kunnen ondersteunen bij (schoolse) vaardigheden zoals leren knippen, tekenen, schrijven en rekenen. 

Hoe pakken we dit samen aan?

We ondersteunen je graag in het ontdekken hoe je kind prikkels verwerkt en wat het resultaat daarvan is. Vervolgens zoeken we mee naar wat er nodig is om je kind te ondersteunen in zijn ontwikkeling. Dit kan gaan over oefenen met je kind, een mogelijke aanpak aan jou als ouder of aan andere begeleiders zoals de leerkracht doorgeven, …

Een aantal mogelijkheden van begeleiding:  

  • Vanuit sensorische informatieverwerking, wat ook sensorische integratie of  prikkelverwerking genoemd wordt kunnen we een sensorisch profiel maken om in kaart te brengen hoe de verschillende zintuigen van je kind informatie verwerken. Hierna kunnen we op weg gaan om passende oplossingen te vinden voor wat moeilijk loopt en (meer) in te zetten wat al lukt. Twijfel je of je kind problemen heeft met zijn prikkelverwerking? Je kan hier een blog over lezen: Hoe weet ik of mijn kind problemen heeft met zijn prikkelverwerking? 
  • Vanuit de sensomotoriek gaan we op weg om motorische vaardigheden op te bouwen, zowel op vlak van fijne als grove motoriek of op vlak van houding en beweging. Motorisch vaardig zijn geeft een basis aan je kind om zich goed in zijn vel te voelen.
  • Bij schoolse vaardigheden zoals rekenen, schrijven en tekenen. We vertrekken steeds vanuit wat je kind al kan en leuk vindt. Een kind is van nature nieuwsgierig en als het zich veilig voelt, wil het zijn vaardigheden uitbreiden. 
  • Veel kinderen met een labeltje of met gedrag dat lijkt op dat van kinderen met een labeltje hebben een wat andere prikkelverwerking dan anderen gewoon zijn of wensen. Daardoor is hun gedrag of manier van leren anders, dus niet zoals verwacht wordt en komen ze gemakkelijker in de problemen. 

Kijk eens op de pagina over hulp bij sensorische integratie naar professionals die jou en/of je kind graag ondersteunen.

Leer hoe je jouw kind kan helpen open bloeien en plezier beleven.

Wij helpen je graag de juiste weg te vinden.

De eerste stap samen met je kind

Heb je vragen? Of wil je graag een afspraak inplannen? Wel, alles start bij een eerste vrijblijvende kennismaking. Ik leer je graag kennen en help je zo goed ik kan verder op basis van waar jij en je kind het meeste nood aan hebben.