Inge Bolckmans

ERGOTHERAPEUTE

Wie ben ik?

Ik ben Inge Bolckmans ergotherapeut en drijvende kracht achter Praktijk Eigenwijs!

Je zou me kunnen omschrijven als een spontane, goedlachse en open madam met pit. 

Na mijn opleiding ergotherapie deed ik voornamelijk ervaring op binnen het Buitengewone Onderwijs. Eerst bij jongeren met autisme, ADHD en gedragsmoeilijkheden. Later in een school voor jongeren met autisme en een normale begaafdheid of een motorische beperking. Daarbovenop werk ik als zelfstandig ergotherapeut bij een praktijk voor kinder- en jeugdpsychiatrie.

Ik volgde extra opleidingen zoals een postgraduaat autisme, een opleiding psychomotorische therapie en een opleiding Sensorische Integratie en Brain Blocks. Intussen heb ik tevens in mijn eigen praktijk meer dan 10 jaar ervaring opgebouwd!

Sensorische informatieverwerking is voor mij een centraal uitgangspunt in alle therapieën die ik binnen mijn praktijk opzet. Bovendien kijk ik binnen de praktijk steeds op holistische wijze naar mijn cliënt en het systeem waarin zij functioneren om de zorg zo nauw mogelijk te laten aansluiten bij ieder kind en zijn of haar noden.

Ik kijk er naar uit om jou als ouder en jouw kind te leren kennen en samen op pad te gaan naar meer Fun, meer Play, meer Verbinding en Eigen Kracht!

over mij

Waar kan ik jou bij helpen?

Op vlak van sensorische integratie?

Door observaties, genormeerde vragenlijsten en eventueel een aantal tests kunnen we nagaan of een kind problemen heeft met de sensorische informatieverwerking. Bovendien is het nooit te laat om hulp te zoeken, ook oudere kinderen en volwassenen kunnen nog geholpen worden.

Kinderen, jongeren en volwassenen die hoogbegaafd of hoogsensitief zijn of die een vermoeden/diagnose AD(H)D, autisme hebben, ervaren daarnaast vaak ook moeilijkheden met sensorische informatieverwerking. Een onderzoek naar de manier van prikkelverwerking in de verschillende zintuigsystemen kan bij hen zeer zinvol zijn om hun dagelijks leven zo optimaal mogelijk te laten verlopen, hun gedrag te reguleren en daarnaast het gedrag te verduidelijken naar de omgeving toe. Dit kan zijn op het vlak van schools functioneren en leren/ concentreren, maar ook in de thuissituatie kunnen sensorische integratiemoeilijkheden het functioneren danig beïnvloeden en zitten ouders vaak met de handen in de haren.

Bij Praktijk Eigenwijs zorgen we dat elk kind op zijn manier komt tot leren en zo optimaal mogelijk functioneren.

Op andere vlakken?

Auti-coaching
ADHD-coaching
leren leren
schrijmotoriek
fijne motoriek
executieve functies
DCD
ADHD
Ass
hooggevoeligheid
hoogbegaafdheid
dyscalculie
psychomotoriek
emotieregulatie

Mijn meest boeiende opleidingen

  • Postgraduaat autisme KHLIM Hasselt  1 jaar
  • Postgraduaat methodische leer- en behandelconcepten PXL Hasselt  1jaar
  • Psychomotorisch onderzoek en therapie bij Kinderen Explore Hasselt 1 jaar
  • Sensorische informatieverwerking introductie- basis en specialisatie Autisme, 10 dagen
  • Brain Blocks te www.brainblocks.com te Tongeren 4 dagen

Contactgegevens

Praktijk Eigenwijs

Merksplassesteenweg 107, 2310 Rijkevorsel

info@praktijkeigenwijs.be

03 235 04 42

www.praktijkeigenwijs.be