Lien Vandoorne

ERGOTHERAPEUTE

Wie ben ik?

Hoi, ik ben Lien.

15 jaar geleden raakte ik in de ban van prikkels, zintuigen en zintuiglijke verwerking via mijn toenmalige job binnen de residentiele zorg voor volwassenen met autisme.

Een paar weken na de geboorte van onze oudste zoon kwam die kennis goed van pas. Hij is een heel gevoelig kind, snel overprikkeld en als ouders gaan co reguleren was tijdens zijn babytijd heel belangrijk. Na 9 jaar ervaring binnen ons gezin ben ik mij gaan specialiseren om de allerkleinste met een prikkelverwerkingsprobleem of regulatieprobleem/ hoog sensitiviteit te helpen. Kindjes die steeds heel alert zijn, moeilijk in slaap geraken en doorslapen, veel huilen overdag en ’s nachts maar ook intense huilbuien doormaken na een feest of een dagje crèche. Heel vaak zijn dat tekenen van over- of onderprikkeling.

over mij

Waar kan ik jou bij helpen?

Op vlak van sensorische integratie?

Soms merken ouders dat ze zelf ook problemen hebben met hun prikkelverwerking. Zij zijn ook zeer welkom in de praktijk. Samen zoeken we terug de balans tussen werk-gezin-jezelf en je prikkels.

Ik trek het sensorische door in alle aspecten van mijn werk.

Als draagconsulente ben ik heel alert voor de prikkelgevoeligheid van baby en ouder.

Binnen mijn werk als geboortebegeleider heb ik speciale aandacht voor de sensorische input tijdens de zwangerschap, maar ook tijdens de bevalling. Ik help dan ook graag om de sensorische input te reguleren en jou fysiek en emotioneel bij te staan tijdens de geboorte van jou kindje.

Via workshops, lezingen en mijn podcast: Prikkels & Dragen de podcast wil ik kennis over sensorische informatieverwerking introduceren bij ouders maar ook andere zorgprofessionals.  

Het blijft mij fascineren hoe ons lichaam en zenuwstelsel in elkaar zit, hoe het reageert of net niet reageert op bepaalde input. De reactie is bij iedereen anders, het traject dat doorlopen wordt zo verschillend. De uitdaging om samen met jou, je kindje, je partner op weg te gaan, daar hou ik van!

Op andere vlakken?

Naast de individuele begeleidingen biedt ik in mijn slow webshop prikkelend en ontprikkelende materialen aan. Ontwikkelingsstimulerend speelgoed, bijthulpmiddelen, verzwaarde dekens,… Je kan het allemaal vinden in Prikkels & Dragen de webshop.

In Prikkels & Dragen de Podcast, die je kan vinden op Spotify neem ik je mee in de wondere wereld van prikkels, synapsen en zenuwbanen. Elke aflevering duurt maximum 20 min, ideaal om te luisterend tijdens een korte autorit of onder de douche.

En omdat ik het belangrijk vind om iedereen mee te nemen in dit prikkelend verhaal bied ik ook workshops en lezingen aan voor onthaalouders, scholen, leefgroepbegeleiders, verpleegkundige, psychologen, artsen, … kortom, voor iedere zorgprofessional die werkt met kinderen tussen 0j en 12j of hun ouders. 

Mijn meest boeiende opleidingen

  • Bachelor in de Ergotherapie | Hogeschool Gent
  • Gecertificeerd draagconsulente | Trageshule Dresden
  • Doula | Vlaamse Federatie voor Doula’s
  • Sensorische informatieverwerking | Inge Adriaenssens
  • SI en Huilbaby’s | Kenniscentrum Siem
  • Lid van Ondersteuningsgroep SI Artevelde Hogeschool

Contactgegevens

Prikkels & dragen

Ouwegemsesteenweg 72, 9750 Kruisem

lien@prikkelsendragen.com

0487 45 04 24

www.prikkelsendragen.com